Een muzikale verwondering met componist, arrangeur, dirigent, saxofonist Thijs van Otterloo

Op zondagmiddag 26 maart a.s. is Thijs van Otterloo te gast in Café Verwondering . In deze kleinschalige Café ontmoetingen met thema’s op het snijvlak van maatschappij, cultuur en spiritualiteit nodigen we mensen uit die ons doen verwonderen. Dit keer verwelkomen we Thijs van Otterloo die graag zijn passie voor muziek met de aanwezigen wil delen.

Lees verder

Zondag 26 maart ZONDAGSGEEST in Wijkherberg De Heilige Geest

ZONDAGSGEEST 14:30 – 16:30: Lezing ‘Moderne Devotie’ door Jacques Koekkoek. De Moderne Devotie was een belangrijke religieuze vernieuwingsbeweging in de 14e en 15e eeuw waarvan Geert Grote de grondlegger was. Vrijwel alle middeleeuwse kloosters en kapellen in Amersfoort zijn onder invloed van de Moderne Devotie tot stand gekomen. De belangrijkste auteur van deze beweging was…

Lees verder

Jubileumboek en Symposium op 13 mei in SFX

St. Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort 200 jaar

In 2017 bestaat de Sint Franciscus Xaveriuskerk 200 jaar. Voor de Stichting Vrienden van ’t Zand 29/31 is dat aanleiding geweest om een boek te laten verschijnen waarin de 200-jarige geschiedenis van de kerk en van de geloofsgemeenschap wordt beschreven. Uitgangspunt was daarbij om niet alleen de geschiedenis van de kunst en architectuur van het kerkgebouw te beschrijven maar ook om de wijze waarop de geloofsgemeenschap aan ’t Zand haar kerk ervaren heeft en de geloofsbeleving gestalte heeft gegeven in beeld te brengen.

Lees verder

Bezoek van onze jongeren van de van de 2GetR groepen aan het Humanity House

Op zondag 12 februari jl. zijn twee 2GetR groepen (14 tot 16 jaar) naar het Humanity House in Den Haag geweest. In Hoogland zijn zes 2GetR groepen actief. Ieder jaar start er een nieuwe groep aansluitend op het Heilig Vormsel. Met 2GetR ondernemen wij regelmatig maatschappelijke activiteiten met als doel andere mensen te helpen, een klein beetje…

Lees verder

Gesprek en maaltijd over “A Home Away From Home”

In de zomer van 2016 wonnen twee jonge Amersfoortse architecten de prijsvraag om flexibele en duurzame huisvesting te ontwerpen voor asielzoekers. Deze prijsvraag ‘A home away from home’ was een initiatief van het COA, in samenwerking met de Rijksbouwmeester. De tentoonstelling die in maart te zien is in de Lutherse kerk gaat over alle zes de genomineerde ontwerpen.

Lees verder