Bijzondere Zondagsgeest in Wijkherberg De Heilige Geest

Vanmiddag was het een gezellige boel in Wijkherberg De Heilige Geest met een zo’n 50 (oud-) vrijwilligers en andere gasten. Er was voor een heerlijke High Tea gezorgd en iedereen liet het zich goed smaken. Na afloop nog een glaasje fris of iets sterkers om de middag gezellig af te sluiten. Kortom deze laatste vrijwilligersreünie…

Lees verder

Lezen rond het jaarthema: Het zwijgen van Maria Zachea

Tweede bijeenkomst: 10 november 14.00 -16.00 uur.
In de Nederlandse literatuur is de afgelopen jaren een aantal romans verschenen die duidelijk laten zien hoe het geloof het leven van de (hoofd)personen gekleurd en getekend heeft. Deze romans ademen een tijdsgeest waarin het veel verschil maakt of je uit een (streng) protestants of katholiek nest komt. De eerste bijeenkomst spraken we, soms vol verbazing, of zelfs met boosheid, over Knielen op een bed violen; nu komt een boek over het Rijke Roomsche Leven aan bod: Het Zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer.

Lees verder

Café Verwondering ontvangt Marijke van Leerzem

Op zondagmiddag 23 oktober is Marijke van Leerzem te gast bij Café Verwondering in de Herberg. Marijke is als dirigent een bekend gezicht in de koorwereld van Amersfoort. Zij is de drijvende kracht achter verschillende koren (Kamerkoor Fibonacci) en koorprojecten zoals ‘The Crucifixion’ van John Stainer en het ‘Stabat Mater’ van Karl Jenkins. Daarnaast werkte ze als therapeut en docent.

Lees verder