Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 12/01/2019
10:30 - 12:45

Locatie
Oud-Katholieke kerk Sint Joris op 't Zand

Categorieën Geen Categorieën


Waarom Dag Hammarskjöld ons vandaag nog inspireert? In samenwerking met de Oud Katholieke Parochie Amersfoort. Eerste van vier 1ste bijeenkomsten van de serie Bezield en bezielend.

Zestig jaar na zijn dood inspireert VN-secretaris generaal Dag Hammarskjöld nog velen die op zoek zijn naar eerlijke en betrokken manier van politiek bedrijven. Wat kunnen wij van hem leren om onze samenleving eerlijk, open en leefbaar te houden? Een tijdloze lezing en actuele discussie die niemand mag missen met interesse in politiek en het leven in de grote stad. Dag Hammarskjöld, secretaris generaal van de Verenigde Naties, kwam in 1961 om bij een nooit opgehelderd vliegtuigongeluk tijdens een vredesmissie in Congo. In zijn appartement in New York werd een dagboek ‘Merkstenen’ gevonden, waaruit duidelijk werd dat hij leefde en werkte vanuit een diepe christelijk-mystieke inspiratie.

Inleider: Joris Vercammen, Oud-Katholiek Aartsbisschop van Utrecht van de Oud-Katholieke Kerk Nederland. “Wat mij altijd geïntrigeerd heeft, is hoe Hammarsjköld, met twee benen in de politieke werkelijkheid, zocht naar mogelijkheden om christen te zijn in de complexe wereld waarin we leven – iets waar ik als geestelijke en als aartsbisschop van de Oud-Katholieke Kerk in Nederland ook erg mee bezig ben.”

Bijdrage: € 5
Aanmelding: secretariaatscc@gmail.com