Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 04/04/2019
12:45 - 16:00

Locatie
Domkerk

Categorieën


In 1976 gaf Misereor, de Duitse missieorganisatie, de oude Middeleeuwse traditie van de hongerdoeken een nieuw leven. Nu met de bedoeling om te dienen als bezinning op het leven en lijden van Jezus. De doeken leggen een verbinding tussen de traditie van het vasten en de hedendaagse wereldwijde problemen als honger en armoede. Elke twee jaar nodigt Misereor een schilder uit Afrika, Latijns-Amerika of Azië uit om een schilderij te maken. Van het schilderij worden hongerdoeken gemaakt die gebruikt worden voor bezinningsmomenten tijdens de veertigdagentijd.

Op donderdag 4 april zullen we met een groep de tentoonstelling van deze moderne hongerdoeken in de Domkerk bezichtigen. De rondleiding begint om 14.00 uur.

We verzamelen om 12.45 uur op station Amersfoort Centraal, om gezamenlijk naar Utrecht te reizen. Daar wandelen we naar de Domkerk waar we als groep deelnemen aan de rondleiding.

Wilt u mee? Meld u zich dan aan bij Edith Vos edithvos@kpnmail.nl of Wies Sarot sarot@marthamaria.nl en geef behalve uw naam ook een (mobiel) telefoonnummer op.