Datum/Tijd
Date(s) - 29/02/2020
19:00 - 20:30

Locatie
St. Josephkerk

Categorieën Geen Categorieën


De campagne van Vastenactie in de veertigdagentijd staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. De parochie ondersteunt de actie in de wekelijkse collecte en met voorlichting. Een gedegen opleiding stelt mensen beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten. Dat is onze westerse wereld het geval, maar zeker ook in ontwikkelingslanden. Hoewel tegenwoordig al 91 procent van alle kinderen basisonderwijs volgt, krijgen veel jongeren niet de kans om verder te leren. Ze zijn dan aangewezen op ongeschoold en slecht betaald werk. En daar kan verandering in komen.

Bij de start van de Veertigdagentijd komt Petra Janssen van Vastenactie over de projectdoelen vertellen. Dat doet ze tijdens de ‘diaconale zaterdag’ in de St. Josephkerk. Na de eucharistieviering geeft ze in Parochiezaal St. Joseph een korte presentatie. Daarna kunnen de koffiegangers zelf aan de slag met hun vastendoel. De ‘opbrengst’ hiervan komt de komende weken aan de orde tijdens de wekelijkse collecte in de kerk.

KinderwoorddienstKinderwoorddienst in de vastentijd

Ook de kinderen starten de Veertigdagentijd. Zij gaan in de kinderwoorddienst op hun eigen manier én spelenderwijs met Jezus op weg naar het Paasfeest. Iedere zaterdag is er aandacht voor hun project. De eucharistieviering met kinderwoorddienst begint 29 februari om 19.00 uur in de St. Josephkerk, de presentatie is aansluitend aan de viering om 20.15 uur.