Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 27/05/2017
11:00 - 18:00

Locatie
Sint Ansfriduskerk

Categorieën


Eerste Amersfoortse Mariadag op zaterdag 27 mei 2017 van 11.00-18.00 uur Sint Ansfriduskerk

 

Op zaterdag 27 mei a.s. van 11.00-18.00 uur wordt in en rond de Sint Ansfriduskerk aan de Jacob Catslaan 28 in Amersfoort de eerste echte Amersfoortse Mariadag gehouden. Met een scala aan activiteiten waarbij Maria centraal staat, is er gelegenheid voor ontmoeting en gezelligheid en zelf actief iets doen of luisteren naar wat aangeboden wordt.

 

U kunt luisteren naar een lezing van Ludo Jongen over Maria en haar betekenis voor Amersfoort en over het Amersfoortse Mirakelboek. Of u kunt het Mariadagconcert bijwonen met Marialiederen door de eeuwen heen, verzorgd door koren van de Sint Ansfriduskerk met solisten. Luister onder meer naar bekende en minder bekende Ave Maria’s, van Gregoriaans en componisten als Arcadelt, Schweitzer, Bach/Gounod, Gomez en Caccini tot Taizé.

 

U kunt meedoen met de meditatieve wandeling. Voor oud en jong is er de speurtocht of de Mariaschilderworkshop en gebedssnoer rijgen. U kunt de expositie ‘Mijn mirakeltje’ bekijken, rondneuzen bij de verkoop van religieuze curiosa of u kunt uw eigen dierbare of bijzondere Maria of religieuze voorwerp meenemen voor Tussen Kerk en Kitsch en laten bekijken door Casper Staal, kunsthistoricus. En er is een springkussen voor de kinderen en natuurlijk is er wat lekkers te eten en drinken verkrijgbaar.

 

U bent van harte welkom! Toegang is gratis. Bij een aantal activiteiten is een vrijwillige bijdrage welkom om uw waardering te laten blijken. Het volledige programma met tijden van de onderdelen vindt u op www.sintansfridus.nl

De flyer van het programma is via deze link te downloaden.