Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 09/02/2019
10:30 - 15:00

Locatie
Sint Ansfriduskerk

Categorieën


Jaarlijkse dag voor meditatie-zoekers, beoefenaars en -begeleiders

Wanneer: zaterdag 9 februari 2019, 10:30 – 15:00 uur

Plaats: Sint Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 26, Amersfoort

Thema: Meditatie en mededogen
Kosten: €15,00

Flyer met informatie downloaden: www.sintansfridus.nl

De WCCM – de Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie – organiseert haar jaarlijkse dag met als thema Meditatie en mededogen.

Er zullen meditaties plaatsvinden en we hebben Ria Weyens bereid gevonden om een lezing te geven over het thema.

Hierbij alvast een voorproefje.

Meditatie is een universele discipline van je geest verstillen en je hart openen. Zo stem jij je af op je wezenlijke zelf. Je komt thuis in jezelf én in het grotere dan jezelf, in de goddelijke schoot van liefde zoals christelijke mystici het poëtisch uitdrukken, of in het grote hart van mededogen zoals westerse boeddhisten het soms benoemen. Elke traditie benadrukt een bepaald aspect van meditatie of bekijkt het vanuit een bepaald perspectief. Jezus en de christelijke mystici benadrukken de houding van overgave en ontvankelijkheid, voor hen is meditatie vooral een liefdesavontuur. Liefde zijn, ‘hier en nu’, staat centraal, de totale overgave aan de scheppende liefdesbron van leven. De oosterse tradities, waaronder de boeddhistische, benadrukt de houding van bewustheid en wakkerheid, voor hen is meditatie een bewustzijns-avontuur. Het bewust-zijn van dit ene nu-moment staat centraal: de totale openheid voor de stroom van het leven.

Ria Weyens intro:

Mijn meditatie praktijk is de mantra-meditatie geworteld in de christelijke traditie en verrijkt door inzichten uit het boeddhisme. Mijn spirituele familie is de Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie(WCCM). In deze samenkomst belicht ik meditatie zowel als een bewustzijnsavontuur als een liefdesavontuur. Mediteren is voor mij hier en nu zijn én in liefde zijn. Beide perspectieven zijn niet in strijd met elkaar maar vullen elkaar aan.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden voor deze dag bij:
Herman Roos: E: roos.herman@me.com, M: 06-53 644 715
In de bevestiging van uw aanmelding, ontvangt u nadere info over de dag.

 

Biografie Ria Weyens

Na haar studies godsdienstwetenschappen in Leuven en een monastieke vorming in België en India, werkte zij mee aan de oprichting van een christelijke ashram in Zuid-India. Daarna verbleef zij enkele jaren in het internationale, Christelijke meditatiecentrum van de WCCM in Londen. In Engeland volgde zij een boeddhistisch geïnspireerde psychotherapeutische opleiding en in Nederland een boeddhistische basistraining in de Zijnsoriëntatie. Momenteel volgt zij een master in ‘wereldreligies en interreligieuze dialoog’ aan de Universiteit van Leuven en is terug werkzaam in de Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie(WCCM). Ria is tevens de bezielende kracht achter het Minnehof, een centrum voor contemplatieve levenskunst.

Ria is auteur van de bestseller: ‘Van wonde naar verwondering’, inmiddels in herziene versie terug uitgegeven. En van ‘scheppende overgave’; over de contemplatieve levenskunst vanuit christelijk en boeddhistisch perspectief.

Voor meer informatie : www.minnehof.be