Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/09/2018
11:00 - 13:00

Locatie
St. Josephkerk

Categorieën


Ieder weekend stellen kerken in Amersfoort hun deuren open voor gelovigen, nieuwsgierige mensen en zinzoekers. Maar het kan moeilijk zijn zomaar als nieuweling naar binnen te stappen. Om de drempel te verlagen is er een weekend in het jaar Kerkproeverij.
Logo Kerkproeverij 2018Iedereen is welkom om de drempel van de St. Josephkerk over te stappen en ‘de kerk te proeven’. Je maakt dan kennis met de gemeenschap en de rijkdom van het katholieke vieren. De mensen van de St. Josephkerk laten graag zien waarom zij in de kerk inspiratie opdoen.
De OpfrisMis wordt gevierd, waarin alles wat er tijdens een viering gebeurt haarfijn wordt uitgelegd. Wat betekenen de gebruiken, de rituelen, de woorden, de gebaren? De OpfrisMis met de Oecumenische Cantorij Oorsprong en voor basisschoolleerlingen een speciale kinderwoorddienst begint zondag 16 september om 11.00 uur. Net als andere jaren is pastor Roderick Vonhögen de voorganger.
Aansluitend aan de OpfrisMis is het mogelijk om in de Parochiezaal en tuin bij de kerk persoonlijk kennis te maken pastor Roderick en met elkaar in gesprek te gaan. Er is koffie, thee of limonade, er zijn overheerlijke broodjes en voor alle kinderen pannenkoeken! En de kinderen kunnen zich uitleven bij het tafeltennis, voetbalspel en de grote spellenkist. Of gewoon lekker chillen in de tuin.