Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24/03/2018
10:30 - 12:30

Locatie
Sint Franciscus Xaveriuskerk Hoor- en Leerzaal

Categorieën


Martin Buber

Worden wie je bent. Zelfontplooiing. Geluk. Wie wil dat niet? Maar hoe doe je dat? Je kunt handvatten zoeken in zelfhulpboeken. Maar kom je er daar mee? Misschien kunnen we ook te veel met onszelf bezig zijn. Als je te veel jezelf zoekt beland je misschien in een diepe put. Gelukkig is er méér dan jezelf. De mens is ook een sociaal en religieus wezen (als je in God gelooft). In die opvatting word je pas echt mens in en door je relaties met anderen en de Ander (God). Dan moet je verder kijken dan jezelf; juist jezelf loslaten kan bevrijdend werken.

Over deze vragen gaat Renée van Riessen met ons te rade bij grote filosofen – Søren Kierkegaard, Martin Buber, Emmanuel Levinas – Van Riessen leest met ons aansprekende teksten en gedichten.

Inleider: Renée van Riessen, zij is hoofddocente filosofie aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en bijzonder hoogleraar christelijke filosofie (Universiteit Leiden). Ze schreef diverse boeken, onder andere over de ziel en vier gedichtenbundels.
Plaats : pastorie van de Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 39.
Tijd: 10.30 – 12.30 uur
Bijdrage: € 5
Informatie en opgave: secretariaatscc@gmail.com