Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/04/2018
15:00 - 16:00

Locatie
Sint Franciscus Xaveriuskerk

Categorieën


Vanmiddag vindt de presentatie plaats van het door Gert Bremer geschreven boek. Deze nieuwe omtaling van 150 psalmen ontstond in de intimiteit van een kloostercel van de Cisterciënzer Abdij Maria Toevlucht in Zundert, waar Gert Bremer 11 jaar monnik- trappist was. In de stilte van de cel komen de woorden dichtbij hun oorspronkelijke diepte. Kenmerkend voor deze vertaling is de zoektocht van een mens naar wie de ‘Ene’ wordt genoemd. De teksten zijn een voorzichtig tastend naschrijven vanuit aandachtig lezing. U kunt de meeste psalmen meezingen. En er is (kort) ruimte voor enkele vragen. U kunt het boek ter plekke kopen en laten signeren door de auteur.

Inleider: Gert Bremer (1951) studeerde muziek en was jarenlang dirigent in de Dominicuskerk in Amsterdam en in de Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort. Ook verzorgde hij programma’s voor de KRO/RKK.
De inleidingen worden afgewisseld met psalmen, gezongen door de Koorgroep van de Franciscus Xaveriuskerk, waarvan Gert Bremer jarenlang dirigent was.
Dirigent: Frank Kooiman. Pianiste: Myrto Tzelisi
Locatie: Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 29
Tijd:15.00 Bijdrage: € 5
Opgave: secretariaatscc@gmail.com