Datum/Tijd
Date(s) - 01/10/2020
20:00 - 22:00

Locatie
Geloofsgemeenschap Sint Martinus Pastorie

Categorieën


De maand Oktober is Mariamaand en Rozenkransmaand. Een mooi moment om Jan de van der Schueren het e.e.a. te laten vertellen over de Orde van Malta. Wat doet deze organisatie en wat is hun rol bij het organiseren van een bedevaart naar Lourdes. Ook zal hij e.e.a. vertellen wat Moeder Maria voor hem betekent. Dit allemaal aan de hand van foto en filmbeelden. Hij komt eventueel samen met Ingrid en misschien nog wel een van de andere vrijwilligers. .

Een ‘brutale’ vraag
Na afloop van zijn lezing vraagt hij u een vrijwillige bijdrage. De opbrengst hiervan gaat hij gebruiken voor de gasten die mee gaan met de Orde van Malta. Zij gaan veelal mee tegen een gereduceerd tarief. De meeste mensen hebben geen of niet zo veel geld om deze bedevaartreis helemaal zelf te kunnen betalen. Zo vraagt een collega bedevaartorganisatie een bedrag van ± € 1.000,–.
De Orde van Malta vraagt aan de mensen een eigen bijdrage van € 650,–. Het restant bedrag proberen zij via donateurs en sponsors bij elkaar te brengen.

Het is daarom mooi om naast uw vrijwillige bijdrage, van minimaal € 5,–, voor deze lezing ook een gift, bijdrage, te geven om de bedevaart voor mensen die niet of minder financieel daadkrachtig zijn mogelijk te maken.

Lees hier het artikel: Maria ontmoeten is een bijzonder moment.